كنتاكي
طريقة عمل الكنتاكي
الكنتاكي وجبة شهية منتشرة بالدول العربية والاجنبية
لذيذة جدا اليك طريقة عملها
المقادير
فرخه كامله متقطعة هنغسلها كويس اوي بالخل و الماء
اولا
خليط النقع
ده خليط بهارات هنحط الفراخ فيه ليله كامله
عباره عن
٢ كوب ماء
٢ معلقه كبيره بابريكا
٢ معلقه كبيره بصل بودر
٢ معلقه كبيره توم بودر
١ معلقه كبيره فلفل اسود
١ معلقه كبيره ريحان
١ معلقه كبيره كزبره
١ معلقه كبيره جنزبيل
ورق لورا . روز ماري .
اخيرا ٢ ورقه مرقه بودره
هنحط الخليط كله و نضربه كويس اوي و نصفيه
هنحط الفراخ في النقع لمده ليله كامله ٢٤ ساعه
ثانيا
بهارات الكنتاكي
٢ كوب دقيق
١ كوب نشا
١ كوب زبادي
١ معلقه صغيره بيكنج بودر
١ معلقه كبيره توم بودر
١ معلقه صغيره فلفل اسود
١ معلقه كبيره بصل بودر
١ معلقه صغيره ملح
١ معلقه كبيره بابريكا
ورقه مرقه بودر
هنحط الدقيق و البهارات و نقلبهم كويس اوي
هنقسم الخليط نصين في طبقين
الاول هنحط الزبادي عليه و نقلب ونزود ميه
هنعمله عجينه سايله تخينه مش خفيفه
و التاني هيبقي للتغطية
هنجيب الفراخ دجاج الكنتاكي نطلعها من الخليط النقع نحطها في العجينة السايله و نطلعها نحطها في الدقيق
التسويه مهمه جدا
حله تكون مليانه زيت 😊
و نار عاليه زيت حامي😄
هننزل بالفراخ و نغطيها الحله
و نسيبها تستوي براحتها 😄
و نطلعها نصفيها علي مناديل مطبخ و الف هنا وشفا علي قلوبكم
وبهذا تكون جاهزة وجبة كنتاكي
شاهد ايضا
1.تعلم صنع اطيب الحلويات والاكلات2.طريقة عمل الكنتاكي
3.عالج نفسك
4.موت الفجئة واسبابه
5.الفرق بين ولدان وغلمان بالقران
1.كيف تعرف اذا كنت مصاب بالسرطان
إرسال تعليق
إرسال تعليق